Love Blooms workshop op basisschool in Oss

Love Blooms workshop op basisschool in Oss

Love Blooms workshop op basisschool in Oss

Mijn kunstproject Love Blooms gaat door en bracht mij in Oss op de Basisschool Hertogin Johanna A. Het was op de camping dat ik van de zomer een mail ontving van Annemiek, zij regelt voor IMC Basis de gastdocenten. Ze was heel enthousiast over mijn Engagement project en vroeg mij of ik niet een workshop wou geven aan 4 groepen 7 & 8.

Dus vandaar dat ik gisteren in de auto richting Oss zat, waar ik met open armen werd ontvangen. Ik startte bij meester Frank in groep 7. De leerlingen hadden de afgelopen week al een klein filmpje van mij gezien wat ik voor ze had opgenomen, zo was mijn komst al aangekondigd.

IMC WeekendschoolJPG

Ik vertelde in de groep over het project Love Blooms en liet ze de poster zien van het uiteindelijke kunstwerk waarvan ook ansichtkaarten waren gemaakt. Ze waren onder de indruk van de grote poster, zo leuk om te zien en om hun reacties te horen. Als klein cadeautje had ik voor elke leerling een ansichtkaart meegenomen van het kunstwerk. Na deze introductie legde ik uit waarvoor ik was gekomen, het maken van een bloemsleutelhanger. Dit is het bedankje voor de gastdocenten die na mij komen.

IMC Basis geeft op een groeiend aantal basisscholen in heel Nederland les aan leerlingen van groep 7 en 8, twee jaar lang, elke week, onder schooltijd les nemen bevlogen gastdocenten de kinderen mee in hun beroepswerelden. Leerlingen ervaren en ontdekken samen met de gastdocenten vakgebieden zoals journalistiek, wetenschap, recht, geneeskunde en beeldende kunst. Doordat zij samen met de gastdocenten hun vak kunnen uitoefenen en hen álles kunnen vragen, verplaatsen zij zich elke week weer opnieuw in een interessant deel van de wereld om zich heen.

Door de lessen denken leerlingen na over hun toekomst; wat vind ik interessant, waar ben ik goed in, wat past bij mij en wat niet? Ze leren vaardigheden die de rest van hun leven van pas komen, vergroten hun netwerk, krijgen meer zelfvertrouwen doordat ze hun talenten en voorkeuren ontdekken en krijgen een breed beeld van de maatschappij en hun mogelijkheden daarin.

No alt text provided for this image

Het was erg leuk om de dynamiek van de verschillende groepen te ervaren. En het enthousiasme waarmee er aan de slag werd gegaan. Sommige kinderen gingen helemaal 'los'. Alhoewel naaldvakken vaak als een 'meiden' ding worden weggezet heb ik heel veel creativiteit bij de jongens gezien die genoten van het creëren met textiel.

“Ik vond het heel leuk, dit was echt iets nieuws voor mij.” Jongen groep 7, Basisschool Hertogin Johanna A

Het was een super leuke en gezellige dag in Oss. Bij het weggaan werd ik enthousiast uitgezwaaid door groep 8 uit de ramen van het lokaal. Met een grote glimlach om mijn mond verliet ik Oss. In de auto terug liet ik de dag nog eens de revue passeren. Wat zijn basisschool leerlingen toch een heerlijke doelgroep om mee aan de slag te gaan! Zo heerlijk puur en oprecht dat zou voor mij echt de gedroomde baan zijn. Docent kunstvakken in het basisonderwijs. Iets wat al langer door mijn hoofd speelde maar vandaag weer eens bevestigd werd.

Dankjewel leerlingen van groep 7 & 8 van de Basisschool Hertogin Johanna A! En natuurlijk Annemiek voor de uitnodiging.